Google ADS

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Plesni Klub Nuelis

Plesni Klub Nuelis

 • 0 Stars.


O nama


Plesna škola Nuelis vas poziva na kurs standarnih i latino-američkih plesova. Naučite da igrate engleski valcer, bečki valcer, fokstrot, tango, argentinski tango, sambu, rumbu, ča ča, pasodoble, džajv, disko, mambo, salsu i druge plesove.

Škola plesa je osnovana 2008. godine sa ciljem da okupi studente i profesore Beogradskog univerziteta, kao i ostale zainteresovane za rekreativno i amatersko bavljenje plesom. Plesna škola funkcioniše kao jedna od sekcija studentskog doma “4.april”. U školi je uspešno obučeno više generacija plesača.

 


Značenje imena “Nuelis”


Reč je o imenu koje dolazi iz savremenog epa, a zapravo je personifikacija vrhunske ženske lepote, ispravnosti, zavodljivosti i spokoja. Njena pojava blista u okvirima sadašnjosti, slobode i akcije tako da ovi kvaliteti podstiču maštovitost i inspirišu svakoga u njenoj blizini. Kroz ples, vežbanjem i radom na sebi, devojke postaju lepše, samosvesnije i sigurnije u sebe, čime teže dostizanju ideala “Nuelis”. S druge strane, muškarci koji, svako na svom putu, nailaze na neku “Nuelis” – imaju dve mogućnosti: ili da budu očarani njenom privlačnošću i izgube se u fatalnoj zaljubljenosti, (što verovatno nije baš dobro ili u najmanju ruku ne obećava srećan kraj), ili da takođe radom na sebi, postanu bolji i samosvesniji, što će ih učiniti dostojnim jedne tako idealno zamišljene devojke. Posmatrajući iz oba ugla, i ženskog i muškog, u terminu “Nuelis” pronalazimo pozitivnu simboliku, koja se lepo i prirodno povezuje sa umetnošću i kulturom plesa.

 

 

 

 

Način rada
 
Kurs plesa se odvija u više nivoa, podeljenih u vremenske i sadržajne celine. U početku se uče osnove držanja (stava), kretanja, vođenja i prepoznavanja ritma, da bi se vremenom sve više usložnjavala tehnika odigravanja, povećavao broj figura u svakom od plesova i izgrađivao sve sadržajniji odnos među plesnim partnerima.
 
 
 
POČETNI NIVO
 
Grupa formirana od devojaka i mladića koji se prijave na početni kurs, u prvih par meseci će se međusobno upoznati, naučiti osnovne korake najzastupljenijih plesova i biti u prilici da vežbaju sa više partnera/partnerki. Prelazak na srednji nivo ne zahteva da plesači imaju stalnog partnera ili partnerku.
 
 
 
SREDNJI NIVO
 
Na srednjem nivou se uče nove figure iz plesova započetih na početnom nivou i započinje savladavanje malo složenijih plesova. Ovaj nivo traje oko 5 meseci u zavisnosti od napredovanja grupe.
 
 
 
VIŠI NIVO
 
Obnavlja se sve što je naučeno do tog momenta, ističe se zahtev za tehnički ispravnim odigravanjem i započinje rad na plesovima koji zahtevaju solidno plesno iskustvo i formirane plesne parove - pasodoble, tango. Za savladavanje programa višeg nivoa je predviđeno oko 5 meseci. Po završetku višeg nivoa organizuje se svečano polaganje na kome igrači dobijaju diplomu o uspešno završenom plesnom kursu plesne škole “Nuelis”.
 
 
 
NAPREDNI NIVO
 
Napredni nivo nema vremensko ograničenje i na njega dolaze oni koji su zavoleli ples i žele da nastave sa daljim usavršavanjem. Na ovom nivou se uče najsloženije plesne figure i kombinacije figura iz svih plesova. Zahtev za tehnički ispravnim odigravanjem se podiže na nivo maksimalnih (optimalnih) mogućnosti pojedinca i parova. Treninzi su značajno fizički naporniji od tečajskog nivoa. Postavljaju se koreografije iz takmičarskh plesova latinoameričke i standardne orijentacije i (eventualno) pripremaju za nastup parovi koji izraze želju da nastupaju ili da se takmiče na nekom od takmičenja amatera. Igračima ovog nivoa biće omogućeno da u vremenu održavanja ostalih kurseva u određenom delu sale vežbaju svoj program.
 
U plesnom klubu “Nuelis” posebna pažnja se posvećuje ljudima koji se sa zakašnjenjem priključuju nekoj od grupa, tako da eventualno propušteni datum početka nekog stepena neće biti prepreka da počnete da plešete. Poučeni ranijim iskustvom, mišljenja smo da nije uputno odrasle mešati sa decom, tako da ovom prilikom obaveštavamo roditelje da ova plesna škola nije namenjena osobama mlađim od 14 godina (izuzeci su mogući).
 
Uvereni smo da ćete, učeći ples u plesnoj školi “Nuelis”, brzo napredovati i steći zavidan nivo plesnog znanja u domenu amaterskog plesa.
 
 
 
 
 
 
OPREMA
 
Za bavljenje plesom vam u početku nije potrebna nikakva posebna oprema. Dođite u garderobi koja vam je udobna i u kojoj se osećate prijatno. Za početak vam savetujemo sasvim obične cipele ili patike, po mogućstvu sa klizavijim đonom. Kasnije, radi lakšeg igranja, preporučujemo cipele za ples.Vojvode Stepe 320
Voždovac, Beograd
Voždovac 11040
Škole Plesa u Beogradu

Telefon: 0649705316

Druge kategorije:
 Plesne Škole Modernog PlesaPlesni Klub Nuelis
Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge
vezane za ples
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook
Top Kategorije
Top Prezentacije
 • Salon za izradu ballet patika Markoni
  Branimira Ćosića 15
  Novi Sad, Srbija
  21000
  Novi Sad

  Salon za izradu ballet patika Markoni se nalazi u
  (9698 viđeno od 18-03-2014 03:01PM)
 • Plesni Klub Latino Dance Banja Luka
  Kralja Petra I Karađorđevića 84
  Banja Luka, Republika Srpska
  Banja Luka 78101
  Plesne Škole Republika Srpska

  Upis u toku (za sve od 3 do 103 godine)
  (8340 viđeno od 28-09-2013 06:48PM)
 • Plesni Klub Stage Dance Novi Sad
  Svetozara Miletića 40
  Novi sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Dovoljno je imati veliku želju, puno volje i makar
  (7473 viđeno od 01-10-2013 03:44PM)
 • Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  Bulevar Oslobođenja 30A
  Novi Sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  (7412 viđeno od 02-10-2013 11:40AM)
 • Fitness House Novi Beograd
  Omladinskih Brigada 6
  Novi Beograd, Beograd, Srbija
  Novi Beograd 11070
  Škole Plesa u Beogradu

  Hit je biti fit! Fitness House Novi Beograd nalazi
  (6141 viđeno od 10-10-2013 04:28PM)
Reklama
Reklama
Prijava za korisnike