Google ADS

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
KUD Sveti Sava Beograd

KUD Sveti Sava Beograd

 • 0 Stars.

O NAMA

 

Kulturno umetnicko drustvo "Sveti Sava" jedino je Kulturno umetnicko drustvo u Mirijevu a najstarije na opstini Zvezdara. Osnovano je 5.maja 1978. godine. 
 
2008.godine sa velikim ponosom proslavili smo 30 godina postojanja i rada Drustva, a takodje i 15 godina od kako, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Pavla, Drustvo nosi ime naseg najveceg svetitelja SVETOG SAVE.
Jedan od osnivaca Drustva bio je i doajen nase narodne muzike, veliki kompozitor i umetnik, Danilo Daca Zivkovic, koji je mnoge godine posvetio radu u Drustvu i za Drustvo, kao i na ocuvanju korena i bogatog kulturnog nasledja, negujuci srpske melodije i zvuke iz svih krajeva nase duhovno bogate zemlje. 
 
 
Od osnivanja do danas je bilo vise od 2000 aktivnih clanova i isto toliko prijatelja, pomazucih i pocasnih clanova. Veliki broj poznatih umetnika iz javnog kuturnog zivota je strucno radio sa mladima. Mnogi od priznatih i cenjeh javnih licnosti su svoje prve umetnicke korake napravile bas u KUD "Slobodan Penezic Krcun" kako se Drustvo tada zvalo.
 
Svoju umetnost i ljubav za ono sto rade, mladi ljudi, clanovi naseg Drustva, su iskazali nebrojano puta na nastupima u zemlji i inostranstvu, o cemu najbolje svedoce nagrade i priznanja za prva mesta koja smo sirom sveta osvajali u proteklih 30 godina...
Rado se secamo ucesca na Medjunarodnom festivalu folklora 1996.godine na Siciliji, gde smo, u vrlo jakoj konkurenciji pored Italije, Cilea, Spanije, osvojili prvo mesto i zlatnu medalju za najbolje izvodjenje programa. Na Medjunarodnom festivalu folklora Dubnica u Slovackoj 2001.godine takodje smo prezentacijom nacionalnog programa osvojili prvo mesto...
 
2006.godine u Istanbulu, na C.I.O.F.F. festivalu, smo osvojili tri nagrade: za najbolje koreografije, najboljeg igraca i najbolju igracicu.
 
Zatim su usledile Grcka, Turska, Madjarska, Kipar, Makedonija, Bugarska, Tunis, Izrael, Hrvatska, Poljska ... kao i mnogi festivali "od Vardara pa do Triglava..."
 
Bilo je tu zaista mnogo i prvih i drugih i trecih mesta, ali isto toliko i humanitarnih
 
koncerata po skolama, domovima penzionera, za nezbrinutu decu, dobrovoljne davaoce krvi, izbeglice...
 
 
 
Teznja je drustva da uslovi za rad budu maksimalni, ali za organizaciju takvog rada je potrebno zaista mnogo sredstava. Sve ove godine, deleci sudbinu gotovo svih amaterskih drustava u gradu, radimo u prilicno teskim materijalnim i finansijskim uslovima. Mnoge promene u drustvu u opste uticale su na zalost, i na kulturu, pa se tako poslednjih nekoliko godina izdrzavamo sami - licnim sredstvima, od dotacija sponzora i prijatelja Drustva...
Ipak najvaznija cinjenica je da Drustvo nikada nije prestalo sa radom, i pored teskih uslova u kojima je kao i sva ostala Drustva sprovodilo svoje aktivnosti, uspelo je da na okupu odrzi svoje clanove i realizuje program rada.
 
Drustvo danas broji preko tristotine aktivnih clanova u svim sekcijama: trenutno je najbrojnija folklorna sekcija, ciji su clanovi svih godista, od predskolskog uzrasta do veterana.
Sve svoje zelje i mogucnosti usmerili smo na razvoj kulture, ocuvanje nase kuturne bastine, kvalitetnu prezentaciju Beograda i Srbije. Ali takodje, sve aktivnosti Drustva usmerene su na razvoj, omasovljenje i propagiranje kuturne delatnosti, koja kod mladih ljudi razvija podjednako i duh i telo.
 
Zahvaljujuci svojoj plemenitioj delatnosti i pravoslavnom duhu koji gaji, trajanje je svakako odlika i buducih dana KUD-a "Sveti Sava".
 
 Školski Trg 2
Zvezdara, Beograd, Srbija
Zvezdara 11160
Škole Plesa u Beogradu

Telefon: 0113429985

Druge kategorije:
 Plesne Škole FolklorKUD Sveti Sava Beograd
Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge
vezane za ples
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook
Top Kategorije
Top Prezentacije
 • Salon za izradu ballet patika Markoni
  Branimira Ćosića 15
  Novi Sad, Srbija
  21000
  Novi Sad

  Salon za izradu ballet patika Markoni se nalazi u
  (9698 viđeno od 18-03-2014 03:01PM)
 • Plesni Klub Latino Dance Banja Luka
  Kralja Petra I Karađorđevića 84
  Banja Luka, Republika Srpska
  Banja Luka 78101
  Plesne Škole Republika Srpska

  Upis u toku (za sve od 3 do 103 godine)
  (8340 viđeno od 28-09-2013 06:48PM)
 • Plesni Klub Stage Dance Novi Sad
  Svetozara Miletića 40
  Novi sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Dovoljno je imati veliku želju, puno volje i makar
  (7473 viđeno od 01-10-2013 03:44PM)
 • Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  Bulevar Oslobođenja 30A
  Novi Sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  (7413 viđeno od 02-10-2013 11:40AM)
 • Fitness House Novi Beograd
  Omladinskih Brigada 6
  Novi Beograd, Beograd, Srbija
  Novi Beograd 11070
  Škole Plesa u Beogradu

  Hit je biti fit! Fitness House Novi Beograd nalazi
  (6141 viđeno od 10-10-2013 04:28PM)
Reklama
Reklama
Prijava za korisnike