Google ADS

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Baletski Studio Baletino Zemun

Baletski Studio Baletino Zemun

 • 0 Stars.
 
 
Studio BALETINO
 
Baletski studio "Baletino" postoji već dvadeset godina i bavi se klasičnim i modernim baletom za decu i omladinu uzrasta od 4 do 24 godine. Balet je umetnost koja oplemenjuje kroz pokret i muziku. Stiče se upornost savlađivanja baletskih veština, ne samo fizički već i duhovno. Deca se upoznaju sa klasičnom i modernom muzikom.
 
Nastup pred publikom na pravoj sceni je suštinski deo baleta, zbog toga mi završetak svake godine obeležimo godišnjim koncertom, kao krunom našeg zajedničkog rada. Završni koncert održava se na kraju školske godine u junu mesecu.
 
Zadovoljstvo prikazivanja naučenih pokreta i osećaj scene neophodan je svakom ko se bavi baletom, a pogotovo deci. Prvi veliki nastup ostaje zauvek kao veliki doživljaj i trajni podsticaj i motiv.
 
 
 
O nama
 
 
Tvorac i osnivač “Baletina” je Popović Branka koja je svoje baletsko znanje i iskustvo stekla u baletskoj školi, a potom igrajući u pozorištu “na daskama koje život znače”. Pedagoško znanje i zvanje stekla je radeći u pozorištu “Pinokio” kao baletski pedagog, baletskoj školi kao nastavnica baleta i konačno kao koreograf i pedagog u svom studiju.
 
“Baletino” već dvadeset godina radi u Zemunu. Kroz vrata škole prošlo je preko hiljadu devojčica i devojaka. Danas, u 10 grupa školu klasičnog i modernog baleta, scenskog pokreta, lepih manira i formiranja ukusa jedne prave dame pohađa 150 devojčica i devojaka.
 
Nekada su i njihove mame bile deo “Baletina”, a sada baletski cvetovi Zemuna uče prve graciozne pokrete u novim prostorijama studija “Baletino” u Karađorđevoj ulici broj 5.
Za dvadeset godina rada, plesalo se na mnogim lokacijama: “Madlenianumu”, “Jugoslobenskom dramskom pozorištu“, Domu vazduhoplovstva, Domu sindikata, zemunskom keju, domovima kulture u Novim Banovcima, Rakovici i Požarevcu, Gerontološkom centru, “Merkatoru“, “Beogradskom sajmu“ i u mnogobrojnim dečijim programima na televiziji. Odigrano je nebrojeno predstava i možemo slobodno reći da se Zemun prepoznaje i po jednom malom - velikom studiju baleta.
 
Posle niza godina rada, prostor u Karađorđevoj ulici je prvi namenski prostor za edukaciju dece. Opremljen je po svim zahtevima i uslovima koji su u funkciji rada sa decom: namenska baletska sala, garderoba, toalet, foaje i kancelarija. Stvoren je prostor za decu i roditelje koji po svojoj funkciji i uređenju zavređuje pažnju.
 
Zemunski baletski studio je jedinstvena školica koja edukuje i priprema balerine za upis u “Lujo Davičo” jedinu baletsku srednju školu u Beogradu.

 

Šetnja kroz studio BALETINO

 

Pogledajte kako u sali vredno vežbaju vaše drugarice - buduće balerine i pridružite im se!

 

 

... San mnogih devojčica je da postanu balerine. Već od četvrte godine mogu se pohađati časovi baleta gde su vežbe u početku jednostavne i lake, a kasnije kombinacija lakih i težih pokreta.

 

 

...Balerine su prave dame. Uvek imaju urednu frizuru, lepe haljinice i savršene pokrete. Buduće balerine imaju dva puta nedeljno časove baleta. Redovnim dolaženjem, postepeno se poboljšava nivo znanja i usavršava tehnika....

 

 

U baletskoj sali postoje ogledala koja omogućavaju igračima i učenicima da tokom vežbanja gledaju svoje pokrete, uživaju u njima i da se potrude da ih što bolje urade.

 

 

U baletskoj sali stoji baletski štap koji se zove bar. Igrači se pridržavaju za bar dok se zagrevaju i dok savlađuju teže pokrete.

 

 

Ne treba suviše brinuti ili odustati od vežbanja ako nešto ne može da se uradi ili zapamti. Treba ponavljati i biti uporan i uživati u savlađivanju koraka. Veliko je zadovoljstvo kada shvatite da ste savladali određene korake....

 

 

I ti možeš biti prava mala belerina. Potrebno je samo da imaš dobru volju.

 

 
Karađorđeva 5
Zemun, Beograd, Srbija
Zemun 11080
Škole Plesa u Beogradu

Telefon: 0112694522

Druge kategorije:
 Baletske Škole » Škole Klasičnog BaletaBaletski Studio Baletino Zemun
Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge
vezane za ples
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook
Top Kategorije
Top Prezentacije
 • Salon za izradu ballet patika Markoni
  Branimira Ćosića 15
  Novi Sad, Srbija
  21000
  Novi Sad

  Salon za izradu ballet patika Markoni se nalazi u
  (9678 viđeno od 18-03-2014 03:01PM)
 • Plesni Klub Latino Dance Banja Luka
  Kralja Petra I Karađorđevića 84
  Banja Luka, Republika Srpska
  Banja Luka 78101
  Plesne Škole Republika Srpska

  Upis u toku (za sve od 3 do 103 godine)
  (8305 viđeno od 28-09-2013 06:48PM)
 • Plesni Klub Stage Dance Novi Sad
  Svetozara Miletića 40
  Novi sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Dovoljno je imati veliku želju, puno volje i makar
  (7449 viđeno od 01-10-2013 03:44PM)
 • Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  Bulevar Oslobođenja 30A
  Novi Sad, Srbija
  21101
  Novi Sad

  Plesna Škola Play Dance Studio Novi Sad
  (7407 viđeno od 02-10-2013 11:40AM)
 • Fitness House Novi Beograd
  Omladinskih Brigada 6
  Novi Beograd, Beograd, Srbija
  Novi Beograd 11070
  Škole Plesa u Beogradu

  Hit je biti fit! Fitness House Novi Beograd nalazi
  (6131 viđeno od 10-10-2013 04:28PM)
Reklama
Reklama
Prijava za korisnike